18 Oct 2013
Šľahačkovo borievková roláda
Potrebujeme:
5 vajec
5 lyžic cukor
4 lyžice múky polohrubej
1 lyžica kakao
prášok do pečiva 1/2 balíka
Džem
200 ml šľahačka rastlinná
1/2 pohára čierne ríbezle.
Postup:
Z bielkov urobíme sneh pridáme cukor vybijeme na tuhý sneh pridáme žltka a múku z práškom do pečiva a nakoniec pridáme kakao.
Všetko dobre premiešame a nalejeme na papierom na pečenie vyložený plech. Dáme piecť.
Plnka:
Šľahačku si vyšľaháme do tuha a pridáme k nej čierne ríbezle.
Teplú piškótu stočíme do utierky a necháme odležať asi 15-30 minút.
Piškótu natrieme džemom a na džem natrieme plnku.
Stočíme a nakrájame.
Ozdobíme ríbezľou a posypeme práškovým cukrom.
Labels:
Rolády
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment