Thursday, 24 October 2013

Svieža torta z bielej čokolády

Potrebujeme:

5 vajec
150 g práškový cukor
75 g nastrúhana biela čokoláda
50 g rozpustené maslo
1 Veľký malinový kompót
1 Malý kompót černice/maliny

450 ml rastlinna šľahačka
Biela čokoláda na ozdobenie

Postup:
Plechy si vymastíme maslom vyložíme papierom a znova vymastíme.
Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme nad parou.Odstavíme a šľaháme ešte 2 minúty.


Potom primiešame múku a  nakúsky nakrájanú bielu čokoláda.
potom prilejeme roztopené maslo.




Rozdelíme do foriem a dáme piecť na 180 stupňov.



Upečené korpusy necháme vychladnúť a rozrežeme na polovicu.
Polejeme trochou rumu.Potrieme lekvárom,šľahačkou a roztlačenými malinami alebo černicami.Priložíme korpusom a postup opakujeme s malým korpusom.







Ozdobíme podľa fantázie:)

A tu je v reze:)



No comments:

Post a Comment