Thursday 26 December 2013
Kuracia kapsa s ananásom
Potrebujeme:
4 kuracie prsia
200 g odkvapkaného ananásového kompótu
100 g eidamu
Petržlenova vnať na ozdobenie
Na obaľovanie:
hladká múka
strúhanka
3 vajcia
olej na smaženie
Príloha:
Zemiaky
olej
soľ
čierne korenie, čerstvo mleté
mletá sladká paprika
mleté čili korenie
mletá rasca
Mrkvovo-ananásový šalát:
Mrkva
Ananas
citronova šťava
cukor trstinový
vanilkový cukor
med
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a do každej porcie narežeme kapsu.
Mäso opatrne naklepeme tĺčikom namočeným v studenej vode a osolíme.
Tvrdý syr nastrúhame, odkvapkaný ananás nakrájajame na drobné kúsky a zmiešame so syrom.
Zmesou naplníme kapsy a upevnime špáradlom alebo ihlou na závitky.
Naplnené rezne obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke.(3 obale)
Pomaly smažíme vo vyššej vrstve rozpáleného oleja z oboch strán dozlatista.
Zemiaky:
Zemiaky si uvaríme v šupke.
Rúru predhrejeme na 220 stupňov.
Zemiaky nakrájame na štvrtiny.
Dôkladne osušíme a dáme do veľkej misy alebo do igelitového vrecúška.
Pridáme k nim olej a všetky uvedené ingrediencie.
Dôkladne premiešame a vysypeme na plech vystlaný papierom.
Pečieme rúre dochrumkava, občas zemiaky poprevraciame.
Mrkvovo-ananásový šalát
Mrkvu si nakrájame pridáme nakrájaný ananás a dochutíme cukrom medom a citrónovou šťavou.
Plnené smažené rezne servírujte s pečenými zemiakmi a listami hlávkového šalátu.
Porcie posypte posekanou petržlenovou vňaťou.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment