Thursday 26 December 2013

Kuracia kapsa s ananásom


Potrebujeme:
4 kuracie prsia
200 g odkvapkaného ananásového kompótu
 100 g eidamu
Petržlenova vnať na ozdobenie

Na obaľovanie:
 hladká múka
 strúhanka
 3 vajcia

olej na smaženie

Príloha:
Zemiaky
olej
soľ
čierne korenie, čerstvo mleté
mletá sladká paprika
mleté čili korenie
mletá rasca

Mrkvovo-ananásový šalát:
Mrkva
Ananas
citronova šťava
cukor trstinový
vanilkový cukor
med


Postup:

Kuracie prsia umyjeme a do každej porcie narežeme kapsu.
 Mäso opatrne naklepeme tĺčikom namočeným v studenej vode a osolíme.
Tvrdý syr nastrúhame, odkvapkaný ananás nakrájajame na drobné kúsky a zmiešame so syrom.


 Zmesou naplníme kapsy a upevnime špáradlom alebo ihlou na závitky.


 Naplnené rezne obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke.(3 obale)
Pomaly smažíme vo vyššej vrstve rozpáleného oleja z oboch strán dozlatista.



Zemiaky:
Zemiaky si uvaríme v šupke.
Rúru predhrejeme na 220 stupňov.
Zemiaky nakrájame na štvrtiny.
Dôkladne osušíme a dáme do veľkej misy alebo do igelitového vrecúška.

 Pridáme k nim olej a všetky uvedené ingrediencie.
Dôkladne premiešame a vysypeme na plech vystlaný papierom.

Pečieme rúre dochrumkava, občas zemiaky poprevraciame.

Mrkvovo-ananásový šalát
Mrkvu si nakrájame pridáme nakrájaný ananás a dochutíme cukrom medom a citrónovou šťavou.



Plnené smažené rezne servírujte s pečenými zemiakmi a listami hlávkového šalátu.
Porcie posypte posekanou petržlenovou vňaťou.

No comments:

Post a Comment