Friday, 14 February 2014

Ferrero rocher torta


Na 18-20 cm formu.

Potrebujeme:
5 veľkých vajec
6 lyžíc cukor
1 a 3/4 pohára celých orechov
2 lyžice múka
2 lyžice kakao
2 lyžičky prášku do pečiva

 
200 g maslo izbovej teploty
1 a pol pohára čokoládových kúskov(300 g)
7 lyžíc nutelli(ferrero)
1 pohár  tortove oblátky
8 bonbonov ferrero roche candy


Postup:
Prešľaháme vajcia s cukrom kým niesu ľahké a vzdušné(bublinkové)
Preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva a zmiešame spolu s celými orechami.
Pomocou naberačky rovnomerne nanesieme ccesto do zapekacej nádoby vymastenej maslom.
Pečieme na 180 stupňov asi 40 minút








Krém:
Rozpustíme si čokoládu a necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu.
Vyšľaháme maslo s nutellou a skonbinujeme s čokoládou.
Rozšľaháme spolu do krémova.







Spájanie:
Rozkrojíme tortu do dvoch alebo troch vrstiev.
Oblátky si polámeme na male kúsky.
 Roztrieme krém na každej vrstve rovnomerne a posypeme oblátkami.
Trocha krému si necháme na ozdobenie torty zvonku.



Celú tortu potrieme a ozdobíme bonbonmi.











No comments:

Post a Comment