14 Feb 2014
Ferrero rocher torta
Na 18-20 cm formu.
Potrebujeme:
5 veľkých vajec
6 lyžíc cukor
1 a 3/4 pohára celých orechov
2 lyžice múka
2 lyžice kakao
2 lyžičky prášku do pečiva
200 g maslo izbovej teploty
1 a pol pohára čokoládových kúskov(300 g)
7 lyžíc nutelli(ferrero)
1 pohár tortove oblátky
8 bonbonov ferrero roche candy
Postup:
Prešľaháme vajcia s cukrom kým niesu ľahké a vzdušné(bublinkové)
Preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva a zmiešame spolu s celými orechami.
Pomocou naberačky rovnomerne nanesieme ccesto do zapekacej nádoby vymastenej maslom.
Pečieme na 180 stupňov asi 40 minút
Krém:
Rozpustíme si čokoládu a necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu.
Vyšľaháme maslo s nutellou a skonbinujeme s čokoládou.
Rozšľaháme spolu do krémova.
Spájanie:
Rozkrojíme tortu do dvoch alebo troch vrstiev.
Oblátky si polámeme na male kúsky.
Roztrieme krém na každej vrstve rovnomerne a posypeme oblátkami.
Trocha krému si necháme na ozdobenie torty zvonku.
Celú tortu potrieme a ozdobíme bonbonmi.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment