14 Feb 2014
Plnené kalamáre s gjuveč ryžou.
Potrebujeme:
750 g kalamáre
Postup:
Kalamáre umyjeme, dávame na tácku, na ktorú sme dali servítky a necháme odtiec.
Každý kalamár naplníme.
Napichujeme na špajlu na ražniči alebo každý samostatne prepicheneme so šparatkom a pečieme.
Počas pečenia do nich pichám vidličkou aby vyšiel vzduch.(naplnila som až príliž vy naplnte trocha menej)
Ak na špajlu, dam po tolko,kolko je na danu porciu- zavisi od počtu ludi.
Vypekame na rozpalenom ohni.
Pred koncom dodáme nadrobno narezaný cesnak .
Pred podavanim pokvapkam citronom.
Ten olej musi byt rozpaleny.
Plnka:
1 balíček ryže arborio
2 hrnčeky vývar
1 konzerva paradajkový pretlak
4 strúčiky cesnak
1 balíček mleté mäso
1 ks cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme najemno.
Vo vyššej panvici rozohrejeme trochu oleja a cibuľu s cesnakom pomaly restujeme.
Teplotu zvýšime a pridáme mleté mäso, ktoré prudko smažíme.
Pridáme koreniny, pretlak a ryžu.
Všetko krátko osmažíme, aby ryža ľahko zosklovatela.
Potom všetko zalejeme vývarom a dusíme do mäkka.
Odstavíme a plníme klamáre.
Podávala som s klasickou paradajkovou omáčkou.
Postup na pravý gjuveč pokračuje takto:
Pokrm preložíme do zapekacej misky.
Ak to riadu umožňuje, môžeme zapekať priamo v hrnci.
Nastrúhame si syr a celý pokrm ním posypeme.
Pečieme vo vyhriatej rúre, kým syr nezozlátne.
Jedlo ihneď podávame.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment