Wednesday, 19 February 2014

Koložvárska kapusta




Troška mnou upravená no o to lepšia:)

1 balíček     ryže arborio/guľatozrnná
3 hrnčeky     vývar
1 konzerva     paradajkový pretlak
4 strúčiky     cesnak
1 balíček     mleté mäso
1 ks     cibuľa
    mleté čierne korenie
    soľ
Kyslá smotana 400 ml
Smotana sladká 100 ml


Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme najemno.
Vo vyššej panvici rozohrejeme trochu oleja a cibuľu s cesnakom pomaly restujeme.
Teplotu zvýšime a pridáme mleté mäso, ktoré sprudka smažte.


Pridáme koreniny, pretlak a ryžu.
Všetko krátko osmažíme, aby ryža ľahko zosklovatené.
Potom všetko zalejeme vývarom a dusíme do mäkka.



Na dno zapekacej nádoby dáme kapustu.
a vrstvíme.
Môžme pridať aj klobásku osmaženú s cibuľkou.
Nato mäsovú zmes a nato znova kapustu.
Posypeme  čiernym korením a zalejeme kyslou smotanou rozmiešanou so sladkou smotanou.





Pečieme prikryté asi  30 minút odkryjeme a pečieme ďalších 15 pri 180 stupňo.

No comments:

Post a Comment