19 Feb 2014
Koložvárska kapusta
Troška mnou upravená no o to lepšia:)
1 balíček ryže arborio/guľatozrnná
3 hrnčeky vývar
1 konzerva paradajkový pretlak
4 strúčiky cesnak
1 balíček mleté mäso
1 ks cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
Kyslá smotana 400 ml
Smotana sladká 100 ml
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme najemno.
Vo vyššej panvici rozohrejeme trochu oleja a cibuľu s cesnakom pomaly restujeme.
Teplotu zvýšime a pridáme mleté mäso, ktoré sprudka smažte.
Pridáme koreniny, pretlak a ryžu.
Všetko krátko osmažíme, aby ryža ľahko zosklovatené.
Potom všetko zalejeme vývarom a dusíme do mäkka.
Na dno zapekacej nádoby dáme kapustu.
a vrstvíme.
Môžme pridať aj klobásku osmaženú s cibuľkou.
Nato mäsovú zmes a nato znova kapustu.
Posypeme čiernym korením a zalejeme kyslou smotanou rozmiešanou so sladkou smotanou.
Pečieme prikryté asi 30 minút odkryjeme a pečieme ďalších 15 pri 180 stupňo.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment