Thursday, 13 February 2014

Vyprážané kalamáre


Potrebujeme:
       
1/2 kg svieže (rozmrazené) Kalmáre
     1/2 šálky múka hladka
     1/2 šálky majzena/ kukuričný škrob
     1/4 lyžičky kukuričná múka
      podla chuti chilli
     1/4 lyžičky sol

 Na vyprazanie:
      olej

Omáčka:
Tatárka omáčka
Cesnak


Postup:

Kalamáre si pokrájame na krúžky asi tak do 1cm hrúbky.
Osušíme.
 Do veľkého plastikového sáčku si nasypeme suche prisady (múku, kukuričnu múku, kukuričný škrob), všetko dobre premixujeme a pridame nakrajane na krúžky Kalamáre.
Snažime sa, aby sa všetky dobre obalilo a tak ich môžeme troška aj pritlačit.




Potom si ich dáme na sitko a preosejeme, aby sme dali preč prebytočnú múku a tato nešla do oleja.


Vypražame v hrnci tak, aby sa navzajom nedotykali, kým nebudu peknej zlatej farby, stači tak 1 minútu.






No comments:

Post a Comment