Wednesday 26 February 2014

Vyprážaný encián s brusnicovou omáčkou


Potrebujeme:

Encián
muka polohrubá
strúhanka
vajíčko
soľ
tabasco

Omáčka:
100 g brusníc
 2 polievkové lyžice vody
 1 polievková lyžica hladkej múky
 1 polievková lyžica červeného vína
 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
štipka soli
 1 čajová lyžička kryštálový cukor
jogurt biely

Postup:

Encián klasicky obalíme v trojobale a vypražíme dozlatista z oboch strán.



Omáčka:

Brusnice rozmixujeme a zmiešame s ostatnými surovinami.
 Za stáleho miešania privedieme nad parou k varu a varíme asi 3 – 5 minút.
 Prikryjeme a odstavíme. Necháme vychladnúť.
Zmiešame s jogurtom.



No comments:

Post a Comment