27 Feb 2014
Scones
Irske a anglické koláčiky...Obľúbené su aj v Kanade a amerike, mávajú ich s rôznimi príchuťami niekedy aj naslano.
Potrebujeme:
225 g múka polohrubá
100 ml mlieko
55 g maslo
50 g (práškový ale môže byť aj krupicový) cukor
10 g sóda bikarbóna
soľ
Múku preosejeme do misy pridáme sódu bikarbónu a cukor dobre premiešame.
Pridáme maslo a poriadne ho vmiešame do múčnej zmesi.
Vyoracujeme mrveničku
Do "omrviniek" prilejeme mlieko a miešame varechou nie rukou!
Keby sme miešali rukou tak by cesto "stvrdlo" a nenarástlo by.
Cesto položíme na pomúčenú dosku a JEMNE hniesime asi minútu.
Potom cesto roztlačíme rukou na 1cm výšku a vykrajujeme kruhy s priemerom 6-7 cm.
Položíme na plech s papierom na pečenie(ja som mala iba alobal a ľahko ich pretrieme mliekom.
Pečieme 15 minút pri 200°C dozlatova.
Podávame s džemom a maslom.
Recept som našla na stránke varecha.sk a veľmi zachutil:)
Tu su Malinové s bielou čokoládou.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment