Saturday, 15 March 2014

Kávové creme brulé


Potrebujeme:
6 žltkov
500 ml šľahačka rastlinná
50 g trstinový cukor
Káva instantná 3 lyžičky
vanilkový struk 1


Postup:
Rúru predhrejeme na 150 stupňov
Smotanu nalejeme do vyššieho hrnca.
Vanilkový struk rozpolíme a vyberieme semienka ktoré pridáme do smotany.
Pokrájame prázdny struk a pridáme do smotany.
Smotanu privedieme k varu, potom znížime teplotu a varíme asi 5 minút.
Pridáme kávu.




Medzitým v inej miske vybijeme cukor a žltky do  nadýchanej zmesi.

Smotanu privedieme späť do varu.
Vmiešame do vaječnej zmesi a nepretržite šľahajte kým nezhustne!-to znamená že vajcia sa začali mierne variť.


Zmes prelejeme cez jemné sito do veľkého džbánu a potom  naplníme (asi 6) formičky na cream brulé.Nalejeme tak z 2 tretín.
 Formičky umiestnime do veľkého pekáča a zalejeme dostatkom teplej vody,aby boli v polovici ponorené.


Vo vodnom kúpeli umiestnime na strednú mriežku a pečieme 40-45 minút, alebo kým krém nieje tuhý no v strede trochu vratký.
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Keď su už pripravené na servírovanie posypeme vrch lyžičkou cukru(práškového) rovnomerne! potom skaramelizujeme pomocou pištole.



No comments:

Post a Comment