15 Mar 2014
Kávové creme brulé
Potrebujeme:
6 žltkov
500 ml šľahačka rastlinná
50 g trstinový cukor
Káva instantná 3 lyžičky
vanilkový struk 1
Postup:
Rúru predhrejeme na 150 stupňov
Smotanu nalejeme do vyššieho hrnca.
Vanilkový struk rozpolíme a vyberieme semienka ktoré pridáme do smotany.
Pokrájame prázdny struk a pridáme do smotany.
Smotanu privedieme k varu, potom znížime teplotu a varíme asi 5 minút.
Pridáme kávu.
Medzitým v inej miske vybijeme cukor a žltky do nadýchanej zmesi.
Smotanu privedieme späť do varu.
Vmiešame do vaječnej zmesi a nepretržite šľahajte kým nezhustne!-to znamená že vajcia sa začali mierne variť.
Zmes prelejeme cez jemné sito do veľkého džbánu a potom naplníme (asi 6) formičky na cream brulé.Nalejeme tak z 2 tretín.
Formičky umiestnime do veľkého pekáča a zalejeme dostatkom teplej vody,aby boli v polovici ponorené.
Vo vodnom kúpeli umiestnime na strednú mriežku a pečieme 40-45 minút, alebo kým krém nieje tuhý no v strede trochu vratký.
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Keď su už pripravené na servírovanie posypeme vrch lyžičkou cukru(práškového) rovnomerne! potom skaramelizujeme pomocou pištole.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment