Potrebujeme:
Cícer 250 g
Mrkva 400 g
Voda cca 100-150 ml
Olivový olej
trstinový cukor
zázvor
soľ
Môže a nemusí: štipka chilli a citrónová šťava
Postup:
Cícer necháme aspoň 12 hodín odležať potom varíme 45 minút.
Mrkvu som varila v inom hrnci asi 20-25 minút nakrájanú na kolieska.
Odstavila som cícer som scedila a pri mrkve som nechala trocha vody.
Rozmixovala som mrkvu a následne k nej pridala cícer a nastrúhaný zázvor všetko som poriadne rozmixovala.
ochutila som soľou a cukrom a pridávala vodu podľa toho akú hustú ju chete mať.
Povarila som.
Trocha som nechala bokom pridala k tomu soľ a nastrúhané čerstvé chilli.
Bola by z toho skvelá príloha,pomazánka alebo len tak s lyžičkou.
Natrieť na jednohubky
Podávať môžme s pečeným chrumkavým cícerom
Skvelo chutí aj zjemnené domácim pretlakom mojej mamky:-*
A ešte acidofilný nápoj na raňajky:)
No comments:
Post a Comment