Friday, 25 April 2014

Banánovo-tvarohový cake

Jemnosť,ľahosť a lahodnosť s chuťou výrazného korpusu.

Potrebujeme:
Na korpus:
280 polohrubej múky
trocha soli
170 g masla(mäkké)
50 g trstinový cukor
trocha muškátového oriešku



Náplň:
Bánány 200 g
citronova šťava

Žltka+ bielka 3 kusy
cukor práškový 150 g

Šľahačka 150 ml
Tvaroh 250-300 g
Riccota 150-200 g
tracha rumu

na povrch:
riccota
šľahačka
trocha cukru
omrvinky z korpusu

Postup:
Všetko spolu zmiešame a rukami vypracujeme mrveničku(dajte si na tom záležať) ktorú nasypeme do formy(23-24 cm)
Najskôr však tvarujeme boky až potom dno.
Uhladíme lyžicou.





Bielka si vyšľaháme do tuha.
Žltka si vyšľaháme s cukrom  do penista.
Pridáme tvaroh a riccotu prešľaháme.
Šľahačku si vyšľaháme do tuha pridáme k tvarohovej zmesi.





Potom zľahka viešame sneh z bielkov a rozpučené banány.




Dáme do vyhriatej rúry na cca 25-30 minút pri 170 stupňov.
Vyberieme a necháme vychladnúť.


Pripravíme si polevu:
riccotu vymiešame s vyšľahanou šľahačko a nanesieme ozdobíme omrvinkami z korpusu







No comments:

Post a Comment