Potrebujeme:
Na korpus:
280 polohrubej múky
trocha soli
170 g masla(mäkké)
50 g trstinový cukor
trocha muškátového oriešku
Náplň:
Bánány 200 g
citronova šťava
Žltka+ bielka 3 kusy
cukor práškový 150 g
Šľahačka 150 ml
Tvaroh 250-300 g
Riccota 150-200 g
tracha rumu
na povrch:
riccota
šľahačka
trocha cukru
omrvinky z korpusu
Postup:
Všetko spolu zmiešame a rukami vypracujeme mrveničku(dajte si na tom záležať) ktorú nasypeme do formy(23-24 cm)
Najskôr však tvarujeme boky až potom dno.
Uhladíme lyžicou.
Bielka si vyšľaháme do tuha.
Žltka si vyšľaháme s cukrom do penista.
Pridáme tvaroh a riccotu prešľaháme.
Šľahačku si vyšľaháme do tuha pridáme k tvarohovej zmesi.
Potom zľahka viešame sneh z bielkov a rozpučené banány.
Dáme do vyhriatej rúry na cca 25-30 minút pri 170 stupňov.
Vyberieme a necháme vychladnúť.
No comments:
Post a Comment