Rúžové a malinové!
Svieže a krémové.
Moje, moje, moje!
Na 25-28 cm formu:
3-250-300 g venčeky svetle
80 g maslo rozpustené
soľ troška
Náplň:
600 g mrazené maliny
3 vajcia domáce a čerstvé!
100 g krupicový cukor( normálne 150 len ja používam rastlinnú šľahačku ktorá je už sladená)
1 lyžica citronova šťava
250 g tvaroh (tučný je krémovejší)
250 g Riccota/mascarpone
10 platkov želatína
500 ml rastlinná šľahačka
červené farbivo(nemusí byť keď, tak len trocha)
maliny,mäta a práškový cukor na ozdobenie.
Postup:
Venčeky si rozmixujeme a zalejeme maslom pridáme štipku soli a navrstvíme do formy vyloženej papierom na pečenie.
Dáme do chladničky a pripravíme si náplň.
Maliny si necháme rozmraziť.
Želatínu si necháme napučať.
Vyšľaháme si žltky s cukrom do penista(4-5 minút)
Tvaroh,ricccotu a citronovu šťavu spolu premiešame.
Maliny si popučíme vidličkou, a pridáme k tvarohovej zmesi.
Pridáme trocha farbiva(nemusíme).
Tvarohovu zmes pridáme k vaječnej zmesi a prešľaháme.
Želatínu si pripravíme podľa návodu a pridáme k nej 2-4 lyžičky malinovej zmesi.
Všetko dobre premiešame a dáme na asi 5 minút do chladničky.
Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov a rastlinnú šľahačku.
Spojíme.
Vyberieme malinovú zmes a primiešame šľahačkovú zmes.
Všetko veľmi dobre premiešame a navrstvíme na venčekový korpus.
Dáme do chladničky stuhnúť(2 hodinky)
Ozdobíme malinami,mätou a posypeme práškovým cukrom.
Môžme krájať aj rezy:
No comments:
Post a Comment