Friday, 9 May 2014

Cestoviny s jemnou hubovou omáčkou




cestovina



 Bašamelová omáčka:

 3 PLmaslo
 1 PLmúka hladká
 150 mlmlieko
  štipkaoriešok muškátový mletý
 korenie čierne

Hubová časť:
 4 ks (alebo viac)šampiňóny
  (za hrsť)huby sušené
 tymian
 cesnak
  (podľa chuti)vňať petržlenová
 2 PLvíno biele
 soľ
 1 PLmaslo



Základná omáčka:
Z masla a múky spravíme zápražku, odstavíme z ohňa a pridávame mlieko, rozmiešavame v ňom zápražku.
Potom pridáme muškátový oriešok a čierne korenie.Dáme späť na plameň a privedieme k varu, potom ešte minútu povaríme.


Hubová časť: na panvicu dáme lyžicu masla, pridáme šampiňóny a opečieme ich.
Potom k nim pridáme na drobno nakrájané sušené hríby, ktoré sme pár hodín predtým zaliali vriacou vodou.
Pridáme ich bez vody, v ktorej sme ich máčali - tú zatiaľ necháme bokom.
Pokoreníme tymianom, pridáme cesnak a vňať, necháme korenia rozvoňať.
Prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme vodu z hríbov, opäť premiešame, časť odparíme.
Potom primiešame základnú omáčku (bešamelovú) a prehrejeme. Scedené cestovin vsypeme o omáčk pridáme čerstvé bylinky a prehrejeme.
Podávame.






No comments:

Post a Comment