Táto polievka je super jarná polievka plná vitamínov ,ale nie len to aj plná chutí:)
V obľube ju majú najmä bulhari.
Potrebujeme:
žihľava jarná
Cibuľa 1 ks
Paradajky krájané
soľ
čierne korenie
cukor
olivový olej
Postup:
Žihľavu umyjeme a sparíme vriacou vodou.
Cibuľu opražíme na oleji pridáme sparenú žihľavu.
Pridáme nakrájané paradajky(z konzervi).
a varíme.
Podlejeme vodou a varíme.
Dochutíme cukrom,soľou a korením.
Na konci môžme pridať par kvapiek octu.
Rozmixujeme.
Môžme zjemniť smotanou na varenie.
Podávala som so žihľavovou praženičkou.
9 May 2014
Žihľavová polievka
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment