cestovina
Bašamelová omáčka:
3 PLmaslo
1 PLmúka hladká
150 mlmlieko
štipkaoriešok muškátový mletý
korenie čierne
Hubová časť:
4 ks (alebo viac)šampiňóny
(za hrsť)huby sušené
tymian
cesnak
(podľa chuti)vňať petržlenová
2 PLvíno biele
soľ
1 PLmaslo
Základná omáčka:
Z masla a múky spravíme zápražku, odstavíme z ohňa a pridávame mlieko, rozmiešavame v ňom zápražku.
Potom pridáme muškátový oriešok a čierne korenie.Dáme späť na plameň a privedieme k varu, potom ešte minútu povaríme.
Hubová časť: na panvicu dáme lyžicu masla, pridáme šampiňóny a opečieme ich.
Potom k nim pridáme na drobno nakrájané sušené hríby, ktoré sme pár hodín predtým zaliali vriacou vodou.
Pridáme ich bez vody, v ktorej sme ich máčali - tú zatiaľ necháme bokom.
Pokoreníme tymianom, pridáme cesnak a vňať, necháme korenia rozvoňať.
Prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme vodu z hríbov, opäť premiešame, časť odparíme.
Potom primiešame základnú omáčku (bešamelovú) a prehrejeme. Scedené cestovin vsypeme o omáčk pridáme čerstvé bylinky a prehrejeme.
Podávame.
No comments:
Post a Comment