Thursday 8 May 2014

Kanadský jablkový zákusok



Výborný jablčník, skvelá piškóta jablčka a ľahká šľahačka.

Potrebujeme:
4 žltka+ sneh zo 4 bielkov
 250g práškový cukor
 1 vanilka
 125ml olej a
125 ml mlieko
 300g polohrubá múka
  1 Prášok do pečiva
        
Plnka:
1kg jabĺk
vanilkový cukor
 škorica
3 zlaté klasy
3/4 l vody


Povrch:
750 ml rastinná šľahačka

Karamel:
Cukor 1 hrnček
Voda 1 hrček


Postup:
Vyšľaháme si bielka na tuhý sneh
žltka vyšľahámes cukrom a vanilkovým cukrom.
postupne prišľahávame olej a mlieko.
Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva premiešame.Rozotrieť na plech vystlaný papierom na pečenie
Pečieme 15 minút na 175 stupnov.












Jablka očistíme, postrúhame a dáme dusiť.
Dochutíme škoricou a vanilkovým cukrom.
Podľa potreby dosladíme.
Zahustíme 3 zlatými klasmi rozrobenými v 3/4 l vody. Necháme vychladnúť.




Šľahačku vyšľaháme.
 Na piškótové cesto  rozotrieme vlažný jablkový puding, na to natrieme šlahačku.






 Na miernom plameni si upálime karamel z 1 hrnčeka krupicového cukru a zalejeme 1 hrnčekom horúcej vody.
 Necháme rozpustiť karamel a trochu odpariť vodu, tak aby to malo hustotu riedkeho medu.
Necháme chvíľu vychladnúť a popíšeme vrch koláča.
 Môžme použiť kupovaný karamelový toping.

Môžme poliať aj baileys:)



Z odreskov:

Poroztláčala som a do každej guľky skryla lindt bonbón:)





Môžme pridať kakao alebo baileys:)

No comments:

Post a Comment