8 May 2014
Kanadský jablkový zákusok
Výborný jablčník, skvelá piškóta jablčka a ľahká šľahačka.
Potrebujeme:
4 žltka+ sneh zo 4 bielkov
250g práškový cukor
1 vanilka
125ml olej a
125 ml mlieko
300g polohrubá múka
1 Prášok do pečiva
Plnka:
1kg jabĺk
vanilkový cukor
škorica
3 zlaté klasy
3/4 l vody
Povrch:
750 ml rastinná šľahačka
Karamel:
Cukor 1 hrnček
Voda 1 hrček
Postup:
Vyšľaháme si bielka na tuhý sneh
žltka vyšľahámes cukrom a vanilkovým cukrom.
postupne prišľahávame olej a mlieko.
Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva premiešame.Rozotrieť na plech vystlaný papierom na pečenie
Pečieme 15 minút na 175 stupnov.
Jablka očistíme, postrúhame a dáme dusiť.
Dochutíme škoricou a vanilkovým cukrom.
Podľa potreby dosladíme.
Zahustíme 3 zlatými klasmi rozrobenými v 3/4 l vody. Necháme vychladnúť.
Šľahačku vyšľaháme.
Na piškótové cesto rozotrieme vlažný jablkový puding, na to natrieme šlahačku.
Na miernom plameni si upálime karamel z 1 hrnčeka krupicového cukru a zalejeme 1 hrnčekom horúcej vody.
Necháme rozpustiť karamel a trochu odpariť vodu, tak aby to malo hustotu riedkeho medu.
Necháme chvíľu vychladnúť a popíšeme vrch koláča.
Môžme použiť kupovaný karamelový toping.
Môžme poliať aj baileys:)
Z odreskov:
Poroztláčala som a do každej guľky skryla lindt bonbón:)
Môžme pridať kakao alebo baileys:)
Labels:
Kanada
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment