Thursday, 15 May 2014

Zemiakové smaženky

Skvelé rómske jedlo.
Výborné bez múky,bez vajec..rýchla príprava.

Potrebujeme:
Zvyšky varených zemiakov
zvyšky tvrdého syra ( môžu byť rôzne – ementál, údený atď.)
cesnak
majoránka
soľ
mleté čierne korenie
olej


Postup:
Zemiaky prelisujeme, primiešame najemno nastrúhané syry, jemne nasekaný cesnak ( nie prelisovaný), majoránku, soľ a korenie.
Hmotu poriadne premiesime.




Vytvárame z nej tenšie placky, ktoré buď vyprážame v oleji.




Môžme ich dať na vymastený plech, po povrchu jemne naolejujeme pierkom a
upečieme.

Podávame so zeleninovým šalátom, alebo pokvapkané kečupom,tatárskou omáčkou či čalamádou


No comments:

Post a Comment