16 Jun 2014
Bagel
Geniálne:-*
Potrebujeme:
700g múka hladká 00
1 lyžička soli
2 lyžičky kryštálového cukru
2 a 1/4 lyžičky sušeného droždia
250 ml teplej vody
vajíčko na potretie
mak, hrubá soľ, sezam.... alebo čokoľvek, čo vám chutí na posypanie
V miske zmiešame múku, soľ, cukor a droždie. Pridáme teplú (nie horúcu) vodu a vypracujeme cesto.
Cesto uzavrieme v miske a necháme 1 hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto stlačíme, aby sme z neho vytlačili vzduch a trocha premiesime.
Rozdelíme ho na 8 rovnakých častí.
Každú časť v dlaniach premiesime, vytvarujeme guľôčku, do ktorej palcom a prostredníkom urobíme dierku.
Tú pomocou dvoch prstov potom trocha zväčšíme. Rovnako postupujeme so zbytkom cesta. Vytvarované bagle necháme 15 minút podkysnúť.
Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Keď začne vrieť, oheň troška zmiernime, ale voda sa nesmie prestať variť.
Vložíme do nej bagle, vždy po 2-3 ks. Varíme 1 minútu z jednej strany, obrátime a varíme 1 minútu z druhej strany.
Vyberieme ich, necháme odkvapkať a uložíme na plech (použite papier na pečenie).
Predvarené bagle potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
Rúru vyhrejeme na 180st. a bagle v nej pečieme 20-25 minút, do hneda.
S domácou bryndzov s domácim ovčím syrom.
Najlepšie sú čerstvé, vtedy chrumkajú, druhý deň boli trocha gumové. Na chuť sú veľmi dobré.
V amerike
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment