Jeho pôvod je v meste Nanaimo v Britskej Kolumbii.
Je pripravovaný z podrvených grahamových krekrov, kokosu, orechov, vanilkového pudingu a čokolády.
Spodná vrstva
125 g šálky čerstvého masla
75 g šálky cukru
5 lyžice kakao
1 vajce prešľahané
1 1/2 šálky graham oplátky omrvinky
125 g jemne nasekané mandle
125 g hrnček kokosu
Zmiešame prvé tri zložky v miske nad parou.
Pridáme vajce a miešajte, varríme až do zhustutia.
Dáme preč zo zdroja tepla.
Vmiešame omrvinky,kokos a orechy.
Pevne vložíme do papierom vyloženej formy.
Druhá vrstva
125 g šálky čerstvého masla
2 lyžice a 2 lyžičky krém
2 lyžice vanilkový puding prášok
2 šálky práškového cukru
Kémové maslo , smotana, pudingový prášok a práškový cukor spolu dobre vyšľaháme do svetla. Rozložíme na spodnú vrstvu.
Tretia vrstva
120 g polosladké čokoláda (1 oz. Každý)
2 lyžice maslo
Rozpustíme čokoládu a maslo na miernom ohni.
Akonáhle sú mmierne vychladnuté ale stále tekutý, zalejeme druhú vrstvu a dáme vychladnúť do chladničky.
Môžme krájať na menšie kocky pretože je to dosť sýte
A takto vyzeral v kanade:)
No comments:
Post a Comment