Monday 16 June 2014

Murhmallow,Lokum,Rahat

Výzorom pripomínajú bulharské narodné cukríky no ich chuť je absolutne ronaká ako kupovaného murshamllow.

 Lokum alebo Rahat alebo Turecké potešenie je druh mäkkej cukrovinky z oblasti Balkánu a Prednej Asie, pripominajúcu konzistenciu marshmallow.


Potrebujeme:
20 g želatina
300 g krupicový cukor
2 lyžice medu
2 lyžice práškového cukru
2 lyžice kukuričného škrobu
dou
potravinárske farbivo(nemusí byť)


Postup:
Želatinu rozmiešame v troch polievkových lyžiciach vody a necháme odstáť.
Do hrnca napustíme 50 ml vody a pridáme do nej cukor, med a uvaríme.

Pridáme v toche vody romiešaný zlatý klas.
Tuto zmes vmiešame do želatiny za stáleho miešania a pomalého, postupného prilievania.
Takto miešame asi 5 minút až sa vytvorí nadýchana hmota.

Môžme pridať farbivo.
 Potom hmotu nalejeme na plech vyloženým papierom na pečenie(môžeme potrieť trochou oleja)a vložíme do chladnničky
Zhruba po 3 hodinách vyberieme z chladničky,nakrájame na malé kúsky a obalíme v práškovom cukre.








No comments:

Post a Comment