Výzorom pripomínajú bulharské narodné cukríky no ich chuť je absolutne ronaká ako kupovaného murshamllow.
Lokum alebo Rahat alebo Turecké potešenie je druh mäkkej cukrovinky z
oblasti Balkánu a Prednej Asie, pripominajúcu konzistenciu marshmallow.
Potrebujeme:
20 g želatina
300 g krupicový cukor
2 lyžice medu
2 lyžice práškového cukru
2 lyžice kukuričného škrobu
dou
potravinárske farbivo(nemusí byť)
Postup:
Želatinu rozmiešame v troch polievkových lyžiciach vody a necháme odstáť.
Do hrnca napustíme 50 ml vody a pridáme do nej cukor, med a uvaríme.
Pridáme v toche vody romiešaný zlatý klas.
Tuto zmes vmiešame do želatiny za stáleho miešania a pomalého, postupného prilievania.
Takto miešame asi 5 minút až sa vytvorí nadýchana hmota.
Môžme pridať farbivo.
Potom hmotu nalejeme na plech vyloženým papierom na pečenie(môžeme potrieť trochou oleja)a vložíme do chladnničky
Zhruba po 3 hodinách vyberieme z chladničky,nakrájame na malé kúsky a obalíme v práškovom cukre.
16 Jun 2014
Murhmallow,Lokum,Rahat

Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment