Monday 16 June 2014

Nanaimo Bar



Nanaimo bar je najznámejší nepečený kanadský zákusok.
Jeho pôvod je v meste Nanaimo v Britskej Kolumbii.
Je pripravovaný z podrvených grahamových krekrov, kokosu, orechov, vanilkového pudingu a čokolády.

Spodná vrstva
    125 g šálky čerstvého masla
    75 g šálky cukru
     5 lyžice kakao
     1 vajce prešľahané
     1 1/2 šálky graham oplátky omrvinky
     125 g jemne nasekané mandle
     125 g hrnček kokosu

Zmiešame prvé tri zložky v miske nad parou.
Pridáme vajce  a miešajte, varríme až do zhustutia.
Dáme preč zo zdroja tepla.
Vmiešame omrvinky,kokos a orechy.
Pevne vložíme do papierom vyloženej formy.









Druhá vrstva
     125 g šálky čerstvého masla
     2 lyžice a 2 lyžičky krém
     2 lyžice vanilkový puding prášok
     2 šálky práškového cukru

Kémové maslo , smotana, pudingový prášok a práškový cukor spolu dobre vyšľaháme  do svetla. Rozložíme na spodnú vrstvu.



Tretia vrstva
    120 g polosladké čokoláda (1 oz. Každý)
     2 lyžice maslo

Rozpustíme čokoládu a maslo na miernom ohni.
 Akonáhle sú mmierne vychladnuté ale stále tekutý, zalejeme druhú vrstvu a dáme vychladnúť do chladničky.



Môžme krájať na menšie kocky pretože je to dosť sýte


A takto vyzeral v kanade:)





No comments:

Post a Comment