Irmik tatlisi
V turecku su mliečne dezerty veľkým hitom tento mám od Eli(moja turecká kuchyňa) Eli Ďakujem!:)
pre 4 osoby:
pol litra mlieka
3 - 4 lyžice krupicového cukru
2 lyžice vanilkového cukru
4 - 5 lyžíc pšeničnej semoliny - krupice
1 a pol lyžice kukuričného škrobu
strúhaný kokos a ovocie
Hranatú misku alebo menší plech (cca 20x30 cm) jemne vytrieme neutrálnym olejom.
Všetky ingrediencie okrem kokosu a ovocia dame do hrnca, premiešame a necháme 10 minút postáť.
Za stáleho miešania potom privedieme k varu, povaríme asi 5 minút a horúce nalejeme do pripravenej misky.
Povrch uhladíme a posypeme kokosom. Necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky stuhnúť, tak na dve, tri hodiny.
Dezert pred podávaním nakrájame na kúsky a podávame s ovocím.
Namiesto kokosu možno použiť napr. škoricu, alebo kakao.
17 Jun 2014
Šamolinový dezert
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Nádherné mňamky, nevím co bych měla vyzkoušet dřív. Jindra
ReplyDelete