Tuesday 17 June 2014

Šamolinový dezert

Irmik tatlisi
V turecku su mliečne dezerty veľkým hitom tento mám od Eli(moja turecká kuchyňa) Eli Ďakujem!:)

pre 4 osoby:

pol litra mlieka
3 - 4 lyžice krupicového cukru
2 lyžice vanilkového cukru
4 - 5 lyžíc pšeničnej semoliny - krupice
1 a pol lyžice kukuričného škrobu

strúhaný kokos a ovocie

Hranatú misku alebo menší plech (cca 20x30 cm) jemne vytrieme neutrálnym olejom.
Všetky ingrediencie okrem kokosu a ovocia dame do hrnca, premiešame a necháme 10 minút postáť.
Za stáleho miešania potom privedieme k varu, povaríme asi 5 minút a horúce nalejeme do pripravenej misky.



Povrch uhladíme a posypeme kokosom. Necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky stuhnúť, tak na dve, tri hodiny.
Dezert pred podávaním nakrájame na kúsky a podávame s ovocím.
Namiesto kokosu možno použiť napr. škoricu, alebo kakao.


1 comment:

  1. Nádherné mňamky, nevím co bych měla vyzkoušet dřív. Jindra

    ReplyDelete