Monday, 21 July 2014

Arašidový cheesecake

Cheesecake s arašidovým maslom pre moju TOPKU -milovník arašidov:)!:D

Potrebujeme:
    200 g maslových keksíkov
    50 g slaných arašidov
    70 g mäkkého masla
    Muškátový oriešok
 

 500 g Riccota
 200 g trstinového cukru
 250 g jemného arašidového masla
 125 ml kyslej smotany/jogurta
 3 celé vajíčka + 2 žĺtka

Krém:
Arašidove maslo 4 lyžice
Riccota 150 g
Práškový cukor 30 g
muškátový oriešok

Na ozdobenie arašidy.
Trstinový cukor

Postup:
Rúru si zapneme na 170°C, tortovú formu 26 cm vystelieme papierom na pečenie.
Zomeliemea na jemno, aj arašidy nasypeme do misky, pridala mäkké maslo a spracujeme rukou.
Keksíkovú zmes  natlačíme na dno formy a uložíme do chladničky.




Na krém si vymiešame mixérom Krémový syr a kyslú smotanu s cukrom, pridáme arašidové maslo a nakoniec po jednom pridáme vajíčka,nakoniec žĺtka, dostaneme hladký krém.








 Misu párkrát poriadne pobúchame po stole, aby sme sa zbavili zbytočných bubliniek.
Krém nalejeme na keksíkovú korpus, uhladíme.
Menší plech naplníme do 3/4 vodou a uložíme ho na dno rúry.
 Na strednú mriežku dáme formu s cheesecakom a pečieme pri 170°C 50 minút.



 Po pol hodine sa pustíme do prípravy arašidového  krému.
Všetko spol prešľaháme a dáme na takmer dopečený cheesecake.
Pečieme ešte cca 10 minút.








Dáme do chladničky na asi 3 hodiny.


No comments:

Post a Comment