Cheesecake s arašidovým maslom pre moju TOPKU -milovník arašidov:)!:D
Potrebujeme:
200 g maslových keksíkov
50 g slaných arašidov
70 g mäkkého masla
Muškátový oriešok
500 g Riccota
200 g trstinového cukru
250 g jemného arašidového masla
125 ml kyslej smotany/jogurta
3 celé vajíčka + 2 žĺtka
Krém:
Arašidove maslo 4 lyžice
Riccota 150 g
Práškový cukor 30 g
muškátový oriešok
Na ozdobenie arašidy.
Trstinový cukor
Postup:
Rúru si zapneme na 170°C, tortovú formu 26 cm vystelieme papierom na pečenie.
Zomeliemea na jemno, aj arašidy nasypeme do misky, pridala mäkké maslo a spracujeme rukou.
Keksíkovú zmes natlačíme na dno formy a uložíme do chladničky.
Na krém si vymiešame mixérom Krémový syr a kyslú smotanu s cukrom, pridáme arašidové maslo a nakoniec po jednom pridáme vajíčka,nakoniec žĺtka, dostaneme hladký krém.
Misu párkrát poriadne pobúchame po stole, aby sme sa zbavili zbytočných bubliniek.
Krém nalejeme na keksíkovú korpus, uhladíme.
Menší plech naplníme do 3/4 vodou a uložíme ho na dno rúry.
Na strednú mriežku dáme formu s cheesecakom a pečieme pri 170°C 50 minút.
Po pol hodine sa pustíme do prípravy arašidového krému.
Všetko spol prešľaháme a dáme na takmer dopečený cheesecake.
Pečieme ešte cca 10 minút.
Dáme do chladničky na asi 3 hodiny.
21 Jul 2014
Arašidový cheesecake
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment