14 Jul 2014
Gaštanová torta
Potrebujeme:
3 - 4 ks pyré gaštanové
2-3 ks vajíčko
rastlinná šľahačka
maliový džem
rum
Postup:
Korpus:
Gaštanové pyré rozdrvíme a poriadne zmiešame s vajíčkom.
Dáme do formy na pečenie a pečieme cca 50 minút - treba to sledovať a testovať kým to nebude hotové
Plnka:
Vyšlahame šlahačku.
Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti a pokvapkáme rumom
Následne urobíme tenkú vrstvu kyslého lekváru a potom potrieme šľahačkou.
Priklopíme vrchnú časť a celú tortu opäť potrieme plnkou.
Na bežné príležitosti nemusíme zdobiť a inak sa dá zdobiť čokoládou v rôznych skupenstvách a podobne.Nakoniec je dobré ju aspoň hodinu nechať odležať v chladničke, aby sa všetko zoznámilo a ztuhlo .
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mňam, vyzkouším. Jindra
ReplyDelete