Wednesday, 10 September 2014

Brownies cheesecake



Vynikajúci, môžme pripraviť ako tortu alebo nakrájať na menšie zákusky.
Norma je na veľkú okruhlu formu.


Suroviny na základ:

1 pohár neslaného masla izbovej teploty
1 pohár cukor
4 vajíčka
500 g roztavenej čokolády
2 lyžičky vanilla
1/2 lyžičky soľ
1 pohár múka

Suroviny na náplň(cheese)

2 balenia 250 g krémového syra najlepšie philadelphia
3/4 cukor
4 vajíčka
2 lyžice múka
1/4 pohára kyslá smotana
2 lyžičky vanilla


Postup:

Ruru si predhrejeme na 350 F.
Olejom aleb maslom si vymastíme formu na pečenie alebo môžme aj vyložiť paperom na pečenie.


Základ:(Brownies)
V stredne veľkej miske vyšľaháme spolu maslo a cukor na strednej rýchlosti kým zmes nebude ľahká a nadýchaná(asi 3 minúty)
Pridáme vajcia, postupne jedno po druhom každé potrebuje čas na rozmixovanie.
Roztopenú čokoládu postupne prilievajte k zmesi a stále mixujte.
Pridajte vanilu a soľ(ak ich používate) a potom rýchlo pridajte múku.
Zmes nalejeme do pripravenej formy a necháme na clade asi 3 minúty







Náplň:(cheesecake)

V čitej miske vymyxujeme krémový syr a cukor na strednej rýchlosti až kym nebude veľmi hladký. Asi 3 minútky.
 Pridáme vajíčka jedno po druhom a postupne mixujeme..
Primixujeme múku,kyslú smotanu a aj vanilu.




Navrstvíme na brownies cesto a uhladíme.
Pečieme vo vyhriatej rúre až kým nieje vrch zlatistý cca 40-50 minút.
Nechajte vychladnúť vo forme v pootvorenej rúre asi 2 hodiny potom prikryte foliou a dajte do chladu na cca 6 hodín.






Môžme ozdobiť lekvárom

















Anglicky:
Base ingredients:

1 c. unsalted butter, softened (I used salted butter and then just skipped the salt)
1 c. sugar
4 eggs
1 lb. semisweet chocolate, melted
2 tsp. vanilla
1/2 tsp. salt (skip if you are using salted butter)
1 c. flour

Filling ingredients:

2 packages (8 oz. each) cream cheese, softened
3/4 sugar
4 eggs
2 T. flour
1/4 c. sour cream
2 tsp. vanilla

Directions:

Preheat oven to 350 degrees.
 Lightly oil the bottom of a 9 inch springform pan with 3 inch sides, or else line the bottom with parchment paper.


Base:
 In a medium sized bowl, beat together the butter and sugar at medium-high speed until light and fluffy, about 3 minutes.
Add eggs, one at a time, beating after each addition.
 Pour in the melted chocolate in a steady stream while continuing to beat the mixture.
 Mix in vanilla and salt (if using) and then quickly stir in the flour.
 Smooth into prepared cheesecake pan and refrigerate for 3 minutes.

Filling:
In a clean bowl, beat cream cheese and sugar at medium-high speed until very smooth, about 3 minutes.
Add eggs, one at a time, beating after each addition.  Stir in flour, sour cream and vanilla.

Spread cheesecake batter over the brownie layer, smoothing out to the sides of the pan.
Bake in preheated oven until top is light brown and center has a light jiggle to it, around 40-50 minutes.
Let cool in pan on a wire rack for 2 hours.  Cover with plastic wrap and refrigerate at least 6 hours before serving.


No comments:

Post a Comment