400 g lístkové cesto/ Cesto na quiche
10 ks vajcia
200 g, alebo šunka saláma mäkká
200 g syr tvrdý/nemusí byť
1 téglik smotana kyslá/ biely jogurt
150 g bravčové mäso údené
1 PL petržlenová vňať
100 g hrášok mrazený
Lístkové cesto natenko vyvaľkáme a vystelieme ním tortovú formu (najlepšie s priemerom 28 cm).
Zvyšné cesto si odložíme.
Vajíčka vyšľaháme, pridáme na kocky nakrájanú salámu, údené mäso, hrášok, nastrúhaný syr, kyslú smotanu, vňať,
spolu dobre zamiešame. Môžeme použiť aj mleté čierne korenie. Zmes vylejeme do formy.
Z odloženého cesta môžeme narezať tenké pásiky a uložiť ich na vajcovú zmes do mriežky.
Pečieme do červena približne štyridsať minút tak, aby bolo cesto pekne sfarbené.
10 Sept 2014
Kanadský okrúhly slaný koláč/ la tourére
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment