Friday, 5 September 2014

Falafel



 200 g cícer suchý
     1 ks cibuľa
     1 strúčik cesnak
     1 KL rasca rímska mletá
     1/2 KL koriandrové semienka mleté
      zväzok petržlenová vňať
      soľ
      korenie čierne mleté
      veľa olej



Cícer dáme do čistej vody na 24 hodín
Cícer zlejeme z vody a pridáme nasekanú cibuľu pretlačený cesnak, nasekaný petržlen, koriander, rímsku rascu, čerstvo zomleté čierne korenie
 a soľ podľa potreby.
Rozmixujeme na homogénnu hmotu.
Zmes odložíme na 1 hodinu do chladničky.

Z pripravenej hmoty v dlaniach tvarujeme úhľadné guľky. Tieto môžete taktiež na 1 hodinu odložiť do chladničky.
Olej - veľa oleja poriadne rozhorúčime.
 Vkladáme guľky a upravujeme do zlatohneda, 3 - 4 min.
 Hotové guľky ukladajte na servítku.




Podávame s humusom



Takto som ho jedávala v Kanade.

No comments:

Post a Comment