200 g cícer suchý
1 ks cibuľa
1 strúčik cesnak
1 KL rasca rímska mletá
1/2 KL koriandrové semienka mleté
zväzok petržlenová vňať
soľ
korenie čierne mleté
veľa olej
Cícer dáme do čistej vody na 24 hodín
Cícer zlejeme z vody a pridáme nasekanú cibuľu pretlačený cesnak, nasekaný petržlen, koriander, rímsku rascu, čerstvo zomleté čierne korenie
a soľ podľa potreby.
Rozmixujeme na homogénnu hmotu.
Zmes odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Z pripravenej hmoty v dlaniach tvarujeme úhľadné guľky. Tieto môžete taktiež na 1 hodinu odložiť do chladničky.
Olej - veľa oleja poriadne rozhorúčime.
Vkladáme guľky a upravujeme do zlatohneda, 3 - 4 min.
Hotové guľky ukladajte na servítku.
Podávame s humusom
Takto som ho jedávala v Kanade.
No comments:
Post a Comment