6 Sept 2014
Turecký nugát
Turecký med,košický med názvov je mnoho no na dovolenke som sa dočítala že je to nugát tak nech:)
Veľmi mi pripomína dectvo.:)
Recept je veľmi jednoduchý tak nech sa vám páči:)
Potrebujeme:
4 ks vaječný bielok
240 g práškový cukor
200 g med
150 g orechy
trochu olej
štipiek soľ
Postup:
Med opatrne zahrejeme, ale nevaríme.
Z osolených bielkov vyšľaháme tuhý sneh, misku dáme do teplého kúpeľa a opatrne primiešavame cukor a po troche med.
Nakoniec do hmoty opatrne vmiešame orechy a hmotu rozotrieme na plech vyložený papierom potretým tenkou vrstvou oleja. (na papier môžme dať oplátku.)
Po stuhnutí krájame ostrým nožom namočeným v horúcej vode.
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment