Wednesday 10 September 2014

Kanadský okrúhly slaný koláč/ la tourére

 400 g lístkové cesto/ Cesto na quiche
     10 ks vajcia
     200 g, alebo šunka saláma mäkká
     200 g syr tvrdý/nemusí byť
     1 téglik smotana kyslá/ biely jogurt
     150 g bravčové mäso údené
     1 PL petržlenová vňať
     100 g hrášok mrazený



Lístkové cesto natenko vyvaľkáme a vystelieme ním tortovú formu (najlepšie s priemerom 28 cm).
Zvyšné cesto si odložíme.

Vajíčka vyšľaháme, pridáme na kocky nakrájanú salámu, údené mäso, hrášok, nastrúhaný syr, kyslú smotanu, vňať,
spolu dobre zamiešame. Môžeme použiť aj mleté čierne korenie. Zmes vylejeme do formy.

Z odloženého cesta môžeme narezať tenké pásiky a uložiť ich na vajcovú zmes do mriežky.
 Pečieme do červena približne štyridsať minút tak, aby bolo cesto pekne sfarbené.









No comments:

Post a Comment