Friday, 2 January 2015

Butter chicken



Igrediencie:
 6 vykostených bez kože kuracích prs.
2 lyžičky citronovej šťavy
1 stručik censaku,sušený
1 lyžica Garam masala
1 lyžička soľ

Omačka:
¼ pohár rastlinný olej
2 ½ poháre krájanej cibuľe(2 stredne veľké)
2 lyžice jemne nstruhaného censaku (3 veľké stručky)
2 Lyžice garam masala
2 lyžička paprika(ja dávam viac)
¼ lyžička škorica 
⅛ tsp cloves
1 lyžička  soľ alebo podľa chuti
2 poháre krájaných paradajok(čerstvé ale môžu byť aj konzervované)
¾ pohár smotana
1 lyžica citronovej šťavy
2lyžice maslo


Marináda:

Všetky ingrediencie si spolu zmiešame v miske nanesieme na kúsky alebo cele kusky kuracích prs.
(ja som pridala aj censakový olivový olej.) Necháme marínovať najlepšie cez noc v chladničke.





Omáčka:
Olej dáme na stredný plameň .
Pridáme nakrájanú cibuľu a pomaly varíme kým je zlatá cca 15-20 minút.
Pridáme cesnak a varíme kým neprevonia asi 1 minútu.

Vmiešame Garam masala,papriku,škoricu,klinčeky a soľ.
Varíme 1 minútu.

Pridáme paradajky,varíme asi 2 minúty,potom pridáme smotanu a privedieme k varu.
Pridáme kuracie mäso  prikryjeme a dusíme na miernom ohni.(asi 10 minút.)(ale čím dlhšie tým lepšie, ale neprevariť)



Vmiešajte citronovu šťavu a maslo, dosolíme podľa chuti.
Podávame ozdobene  koriandrom alebo vňaťou.



Príloha môže byť naan chlieb alebo basmati či ryža troch farieb.















Ingredients
For chicken & marinade:
6 boneless, skinless chicken breasts, cut in 1" cubes
2 tbsp lemon juice
2 cloves garlic, minced
1 tbsp garam masala
1 tsp kosher salt
For sauce:
¼ cup vegetable oil
2 ½ cups chopped onion (about 2 medium-large)
2 tbsp coarsely chopped garlic (about 3 large cloves)
2 tbsp garam masala
2 tsp paprika
¼ tsp cinnamon
⅛ tsp cloves
1 tsp kosher salt, or to taste
2 cups diced tomatoes, fresh or canned
¾ cup cream
1 tbsp lemon juice
2 tbsp butter
Chopped cilantro, to garnish (optional)


Instructions
For marinade:
Combine all ingredients in a zip-top bag or shallow baking dish, massaging the marinade into the chicken. Let stand at room temperature while you prepare the sauce, or marinate in the fridge overnight.
For sauce:
Heat oil over medium heat in a large saucepan or dutch oven. Add onions and slowly cook until golden, 15-20 minutes, reducing heat if they are getting crispy or browning quickly.
Add garlic and cook until fragrant, about 1 minute. Stir in garam masala, paprika, cinnamon, cloves and salt; cook 1 minute more. Add tomatoes; cook 2 minutes, then add cream and bring to a simmer.
Add chicken to the sauce, cover, and simmer over medium-low heat until cooked through, about 10 minutes (remove a couple of pieces to make sure they are no longer pink inside). A gentle simmer is required to gently cook the breasts so they don't become tough, and you don't want to overcook them.
Stir in lemon juice and butter, and add more salt if needed. Serve sprinkled with cilantro, if desired.






No comments:

Post a Comment