Moja špecialita zaručená spokojnosť. Pripravujem stále keď si chcem urobiť očko.
Potrebujeme:
- 150 g ryža Arborio
- olej olivový
- 200-300 g chorizo
- 1-2 ks rôzne farby paprika
- 15 g maslo
- 200 ml smotana na varenie
- cukor
- 1 ks väčšia cibuľa
- 100 g šampiňóny
- na posypanie syr
- 4-6 strúčiky cesnak
Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Očistíme cesnak a nakrájame na malé kúsky.
Očistime papriku a nakrájame na malé kúsky. 4.Umyjeme šampiňóny a nakrájame na tenko .
Chorizo olúpeme ,rozštvrtíme a nakrájame na malé kúsky.
Na panvicu nalejeme trocha olivového oleja a opražíme chorizo.
Pridáme cibuľu ,cesnak a ryžu.
To všetko zalejeme vodou.Pridáme šamiňóny a papriku a cukor.
Pridáme menší plátok masla a necháme dusiť. Dusíme asi 20 minút a stále kontrolujeme či ešte netreba priliať vodu.
Nakoniec pridáme smotanu a necháme dusiť.
No comments:
Post a Comment