Potrebujeme:
- 450 g múka hladká
- 30 g kakao
- 1 lyžička soľ
- 1 balíček droždie sušené
- 50 g cukor trstinový
- 1 lyžica olej
- 280 ml voda vlažná
- 150-200 g jahody
Postup:
V miske premiešame muku s kakaom(ja muku stále preosievam). Pridáme soľ,cukor droždie a všetko dobre premiešame.
Zalejeme vodou a vypracujeme hladké cesto.
Necháme hodinu kysnúť v olejom vymastenej miske(ja som nechala ešte troška dlhšie ale stačí hodinka):))
Jahody si nakrájame na male kúsky
Postupne a jemne vmiesime do cesta.
Cesto vytvarujeme do oválu na pomúčenej doske. Potom ho prenesieme na olejom vymastený plech a necháme ešte pol hodinku kysnúť.
Tu je vykysnutý:)
Dáme ho upecť do predhriatej rúry 200 stupnov cca 20-25 minut niekto aj 30 podľa rury:)...tu je upečený a posypaný troškou praškového cukru(nemusí byť):):))
No comments:
Post a Comment