Potrebujeme:
- 400 g vykostkovane čerešne
- 2 lyžice kryštálový cukor
- 1 vanilkový puding v prášku
- 180-200 g piškoty okruhle
- 290 g marhuľový jogurt
- 250 g jemneho tvarohu
- 1 lyžica tekutý med
- 1 balíček vanilkový cukor
- 2 lyžice nastruhanej čokolády
- 8 plátkov želatíny
- višňový sirup
- trocha mlieka
Pripravíme si suroviny:
Čerešne vykôstkujeme,umyjeme a dáme do hrnca ,zasypeme cukrom a podlejeme 250 ml vody na miernom ohni uvaríme domäkka.
Potom ich rozmixujeme dohladka a doplníme vodou tak aby sme dostali 700 ml.
Dáme si napučať 4 platky želatiny.V 100 ml vody si rozrobíme vanilkový prášok,vlejeme do masy vmiešame 4 plátky želatíny.
Dáme si napučať ďalšie 4 platky želatiny ale tentokrát do mlieka.
Piškoty namočíme do višňového sirupu(dodá mu kyslastosť).Polovicu poukladáme na dno plechu 22x 28(mäžme ho vystlať alobalom).
Na piškóty natrieme(nalejeme)višňovú plnku a na ňu uložíme zvyšné piškoty namočene v sirupe.
Necháme cca 20 min. postáť.
Marhuľový jogurt vymiešame s tvarohom,medom a s vanilkovým cukrom.
Pridáme zvyšnú želatinu rozpustenu v troche mlieka,nastruhanu čokoládu a premiešame.
A krájame:)
No comments:
Post a Comment