Tento zákusok patrí medzi moje prvé ktoré som v svojom živote urobila.
Neskutočne chutný a jednoduchý na prípravu.
Môžem len a len odporúčať.
Potrebujeme:
- 175 ml mlieko
- 1 bal. cukor vanilkový
- 75 g cukor kryštálový
- 150 g kokos
- 200 g maslo
- 75 g cukor práškový
- 4 ks 16x35cm oplátky tortové
- 150 g džem
- 120 g piškóty okrúhle
- 100 ml Pomarančový sirup
- 100 g čokoláda biela
- 30 g tuk stužený
- ozdoby cukrárske
Postup:
Mlieko s vanilínovým a kryštálovým cukrom uvaríme. Do horúcej masy pridáme kokos, premiešame, ale už nevaríme. Necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo s práškovým cukrom vymiešame dopenista ,
postupne doň pridáme kokosovú zmes.
Jednu oblátku natrieme džemom a zakryjeme druhou. Na druhú oblátku natrieme polovicu krému.
Na druhú oblátku natrieme polovicu krému.
Piškóty namočíme v sirupe a hneď ukladáme na krém.
Natrieme zvyšným krémom, prikryjeme dvoma oblátkami spojenými džemom.
Rezy zaťažíme a odložíme na 2 až 3 hodiny na chladné miesto.
Polámanú čokoládu rozpustíme spolu s tukom v horúcom vodnom kúpeli a vymiešame dohladka.
Vrchnú oblátku polejeme polevou a necháme stuhnúť. Nakrájame a ozdobíme.
No comments:
Post a Comment