Tento recept mám z knihy Vianoce na slovensku.
Su jemnučke,mäkkučke.
Pridala som trocha soli do cesta pretože keď som ho robila prvý krát nemali veľmi výraznu chuť.
Potrebujeme:
400 g múka hladká
20 g droždie
150 ml vlažná smotana šľahačková
soľ
70 g maslo
1 ks na potretie vajce
na posypanie mandle
na posypanie cukor práškový
na vymastenie tuk
Príprava:
Múku preosejeme,maslo roztopíme,mandle nadrobno posekáme. V smotane rozpustíme droždie a pridáme dve lyžice múky.Necháme vykysnuť.
Múku presypeme na dosku v strede urobíme jamku vlejeme do nej nakysnutu smotanu pridáme štipku soli zmiešame a vypracujeme nie veľmi huste cesto.
Cesto rozdelíme na asi 30 g časti a necháme 15 minút odpočívať.
Z každého kúska vyformujeme praclíčky poukladáme ich na vymastený plech a necháme podkysnuť. Praclíky potrieme vajcom,posypeme posekanými mandľami a pečieme v rúre.
Upečené zľahka posypeme práškovým cukrom.
Kysnutie:70 min.
Príprava:20 min.
Pečenie: 20 min.
Stupnov:180
21 Jun 2013
Praclíky
Labels:
Chlieb a pečivo,
Kysnuté,
Raňajky,
Slovenská kuchyňa,
Vianoce
Kitchen, a place for my imagination, a place where I refill my energy and feel free. I started to cook at very young age, at first I cooked recipes traditional for my beloved Slovakia and trying recipes from countries I have visited, cooking with my Mammy and Family and few years later I end up creating my own recipes and became to love cooking more and more, I realised that there is nothing better than creating your own taste and seeing the enthusiasm of the flavors on the tasters:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment