Absolútne nebíčko v ústočkách!
Potrebujeme:
- 6 kusov vajce
- 150 g cukor
- 150 g maslo
- 200 g rozpustená čokoláda na varenie
- 3 vrchovité lyžice hladká muka
- 2 vrchovité lyžice kakao
- 100-150 ml šľahačka rastlinná
- postrúhna horká čokoláda
Vyšľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom asi 2 minúty nad parou.
Odstavíme zo sporáka a šľaháme do krémovej konzistencie.
Maslo vymiešame do peny a postupne do neho primiešame vaječnú penu a rozpustenú čokoládu..
Polovicu hotového krému odložíme bokom na ďalšie použitie .
Do druhej polovice krému vmiešame preosiatu múku.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (na hlavnej fotke je 18 cm forma)
Pečieme v predhriatej rúre 190 stupňov asi 20 minut.
Upečený korpus opatrne vyklopíme na servírovací podnos a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí nasadíme na korpus okraj tortovej formy.Nanesieme zvyšnú polovicu čokoládoveho krému a uhladíme.Dáme na 2 hodiny do chladničky.
Na potrenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom šľahačku
Šľahačkou potrieme vrch torty hotovú tortu dáme na 1 hodinu do chladničky.
Potom opatrne odoberieme okraj tortovej formy a ozdobíme postrúhanou čokoládou.
Tu je 26 cm.:
Príprava:25 minút
Chladenie: 180 minút
Pečenie: 20 minút
Stupňov:180
No comments:
Post a Comment