Veľmi chutná a osviežujúca vhodná aj na letné dni.
Potrebujeme:
- 70 g cukor práškový
- 1 balíček cukor vanilínový
- 50 ml mlieko
- 50 ml olej
- 80 g múka hladká
- 1/2 balíček prášok do pečiva
- 2 ks vajcia
- 1 balíček(6 plátkov) želatína v plátkoch
- 250 g jogurt biely
- 75 g cukor práškový
- 1 balíček cukor vanilkový
- 1/2 citrónu citrónová šťava
- 1 lyžica rum
- 250 ml smotana na šľahanie(rastlinná) ak nemáme rastlinnú pripravíme so smeta-fixom
- 250g ovocie
Postup:
Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny.
Postupne zašľaháme mlieko a olej.
Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta.
Hladké cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (18 cm som mala) a dáme do predhriatej rúry piecť. 180 stupňov asi 30 minút.
Potom som piškótu nechala vychladnúť a vybrala plech som umyla a vyložila celofánom. Vychladnutú piškótu som vrátila späť.
Na prípravu náplne si pripravíme želatinu podľa návodu na obale.
Jogurt, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a rum zmiešame v mise
Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému rozpustenú želatínu a dôkladne premiešame.
Smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame do jogurtového krému.
Zľahka vmiešame umyté a odkvapkané ovocie.
Hotovú náplň nalejeme na vychladnutý korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Uchovávame v chlade.
A v reze.
No comments:
Post a Comment