11 Sept 2013

Jahodová klasika


Jahodová zmrzlina buď ju miluješ alebo nenávidiš:)
My ju milujeme tak tu máte recept na jednu z najlepších!

Potrebujeme:

  • 400 g jahody
  • 250 ml mlieko
  • 1 vanilkový struk
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky
  • 80 g práškového cukru
  • 300 ml smotany rastlinnej
Postup:
Mlieko zohrejeme v hrnci spolu s rozrezanou vanilkou.
Krátko predtým než prevrie odstavíme z plameňa a necháme asi 15 minút chladnúť.Potom vyberieme vanilkový struk.



Vajce vyšľaháme so žĺtkami a cukrom a peny.



Prilejeme vychladnuté mlieko a všetko premiešame(ja som trošku ešte prešľahala).
Misku dáme na vodný kúpeľ a zmes miešame (trošku nám zhustne)




Potom misku odstavíme.
Zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
Medzitým dotuha vyšľaháme šľahačku .
Očistené,umyté a napol rozrezané jahody rozmixujeme na pyré.



Smotanu a jahody postupne primiešame do vajcovej zmesi.





Dobre premiešame a nalejeme do nádoby dáme do mrazničky po hodine
premiešame a necháme úplne zmraziť.



No comments:

Post a Comment