Vhodné ako suché pečivo k čaju.
Ak nemáme chuť robiť kysnuté.
Potrebujeme:
- 180 g múka hladká
- 1 čl prášok do pečiva
- 50 g cukor práškový
- 1 bal. cukor vanilkový
- 60 g maslo zmäknuté
- štipka soľ
- 7 PL mlieko
- na potretie maslo
Na posypanie:
- 100 g cukor trstinový
- 1 bal. cukor škoricový
Postup:
Múku s kypriacim práškom preosejeme do misky.Pridáme cukor,vanilkový cukor,maslo,soľ a mlieko všetko dobre premiešame a vypracujeme cesto.
Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik asi 3mm hrubý .
(nezabudnime podsypať hladkou múkou ale neprehadzujeme pretože sa trhá, neskôr ho stočíme)
Cesto potrieme maslom.Cukor zmiešame so škoricovým cukrom cesto posypeme a popritláčame.
Dáme do mrazničky na hodinu.Roládu rozkrájame na asi 5-6 mm. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie .
Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 15-17 minút.
No comments:
Post a Comment