Mohla by som ju jesť aj každý deň.
Potrebujeme:
- 6 balíkov marína keksy
- 200 g práškový cukor
- 5 lyžíc kakao
- 100 ml silná zalievaná káva(aj s usadeninou)
- 100 ml rum
- na posypanie kokos
Na plnku:
- 200 g pravé maslo
- 200 g práškový cukor
- 50 g strúhaný kokos
Postup:
Pripravíme si suroviny.
Marína keksy si rozmixujeme na jemno.
Pridáme cukor,kakao,horúcu kávu a rukou zamiešame.
Pomaličky pridávame rum ale naozaj pomaly pretože cesto nemôže byť ani suché ani sa nemôže lepiť na ruky a to všetko zavisí od rumu ak cesto nemáte v jednom kuse a už ste pridali všetky ingrediencie môžte ešte pridať rum , ale ak tam nechcete mať veľa alkoholu tak pridajte horúcu vodu.
Krém:
Maslo necháme stuhnúť a rozmixujeme pridáme k nemu postupne cukor a vyšľaháme potom zľahka vmiešame kokos.
Na tablu si položíme mastný papier ktorý posypeme kokosom.
Vyvaľkáme na ňom cesto.
Na cesto rovnomerne a všade natrieme krém.
Pomocou papiera zrolujeme a poriadne popritláčame potom uložíme na asi 2 hodiny do chladu ja dávam na noc.
Táto roláda by nám mala vydržať asi 14 dní keďže do nej nepridávame mlieko.
Raz som namiesto plnky použila mliečnu pomazánku a posypala kokosom.
No comments:
Post a Comment