Nič jednoduchšie ako pripraviť bublaninu nepoznám a pritom je tak dobrá.
Tento recept používa veľmi veľa ľudí ako som zisťovala takže neprichádzam s ničím novým ale radšej 1 recept sto krát ako ani raz.
Potrebujeme:
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnčeka kryštálový cukor/trstinový cukor
- 1/2 hrnčeka olej
- 1 hrnček mlieko
- 2 kusy vajce
- 1 balíček kypriaci prášok
Postup:
Múku zmiešame s kypriacim práškom pridáme cukor(ak dáme trstinový bude hnedší a sladší takže zmiernime dávku)Pridáme olej mlieko a vajcia a všetko pekne vymiešame.
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech(ak dáte na menší bude vyšší ak dáte na väčší bude nižší vyšší sa pečie dlhšie ja odporúčam použiť veľký plech )
Na cesto poukladáme ľubovoľné ovocie v tomto prípade sú to jahody.
Dáme piecť na 180 stupňov 25 minút.
Skontrolujeme špáradlom.
A tu je úroda marhúľ(baraciek).
Použila som 800 g marhúľ na túto dávku chutila viac ako Francúzka bublanina ale výborná!
Použila som najväčší plech.
Čokoládová bublanina
Recept ako obyčajne akurát o polovicu menej cukru a na polovičnú dávku som dala 200 g čokolády.
No comments:
Post a Comment